Bröllopsdagen i ljus; “Golden Hour”

Golden Hour

Anledningen till att vi fotografer älskar denna timme, och varför ni också bör göra det!

– Okej, sakta i backarna Mikael.. Golden Hour, vad betyder det ens?
Jo det ska jag berätta! Den gyllene timman inträffar en timme innan solen går ned om horisonten och tillkännager sin närvaro med ett mjukt, varmt och alldeles gyllene solljus.
Denna timma är alltså gyllene både till färgen och för att det är det mest gyllene tillfället att fotografera!

Det låter ju trevligt, men hur påverkar det vår bröllopsdag?

När det kommer till ljus under en bröllopsdag så finns det inget som lämpar sig så bra för romantiska och natursköna bilder såsom kvällsljuset.
Här undkommer man skarpa skuggor och kisande ögon. Färgerna i naturen poppar alldeles extra och det gyllene ljuset får allting att se helt magiskt ut.
Därför rekommenderar jag alltid å det starkaste att ni planerar in en kvart-tjugo minuter på kvällen där jag kan låna er och låta er mysa i solnedgången medan jag knäpper av några rutor med kameran.
Detta är ett ypperligt komplement till de porträttbilder vi tagit tidigare under dagen, och inte minst är det oftast väldigt uppskattat att få en stund för er själva, ja förutom min närvaro då.
Bäst är att ha koll på när solen förväntas gå ned, och planera in så att vi går ut någon gång runt solnedgång. Ljuset som inträffar under kvarten efter solnedgång är också helt fantastiskt mjukt och gyllene!
Ta ett snack med Toast-ansvarig så planerar hen in en välbehövlig bensträckare vid rätt tidpunkt!

Som om ni skulle behöva mer övertygelse har jag här under samlat några exempel på hur det kan se ut under Golden Hour.