Bröllopsvideo

 

Video från bröllopsdagen är något jag blir tillfrågad om mer och mer.

Jag filmar ogärna själv, då jag är fullt upptagen med att ta stillbilder. Därför vill jag här presentera min vän, Videografen Maja!
När jag ser Majas bröllopsfilmer ser jag något som jag inte sett tidigare. Hennes bakgrund i dokumentärfilm märks, och ger henne ett unikt perspektiv när hon filmar ett bröllop.
Hennes approach är lik min, vilket gör att vi jobbar sjukt bra tillsammans, och kan leverera en superhärlig upplevelse med mycket skratt och avslappnad atmosfär, med superbra resultat som följd!
Jag lämnar över ordet till Maja;

–  Det är så mycket mer än fina miljöer, det handlar om det där hånglet på den där platsen som fick det att pirra till lite extra.
Det är så mycket mer än perfekta hollywoodleenden , det handlar om det där slänga-bak-huvudet-asgarvet du inte kunde hålla dig ifrån och där du fullkomligt sket i hur du såg ut.
Det är så mycket mer än perfekt vikta servetter vid middagsbordet, det handlar om tårarna och svettpärlorna från dansen som kommer samlas i dem under kvällen.

Jag fascineras alltid av människan. Och hur olika men ändå lika vi är.
Det jag ständigt slås av är att där vi är lika, där människor möts oavsett, är trots allt i kärleken. Den känslan.
Och hur just er kärlek är vill jag fånga och föreviga. Och precis det ni känner för att göra oavsett om det är ett grovhångel, ta av er skorna och springa barfota eller bara stå och ömt hålla om varandra.
Och givetvis alltomkring. Relationerna, kramarna, lyckotårarna och de allra skönaste dansmovesen.

Kanske blir det den där filmen som ni vill se på när allt känns lite skit.
Kanske blir det filmen ni vill se när ni behöver påminna varann om den där kärleken som finns där.
Kanske sitter ni där med era barnbarn när ni är 70. Och så säger ni ”se här barn, nu ska ni få se när vi gifte oss”.
Och från filmerna kan ni berätta alla historier. Om vem som drack mest öl, vem som gick hem först, vem som grät högst på vigseln eller när din klänning sprack.
Eller så sitter ni där bara ni två. Blickar tillbaka och minns. Kastas tillbaka till det som var nuet då men kan kännas som nuet även sen.

Det handlar om er.

Vad kan ni förvänta er?

Väljer ni mig som får äran att föreviga er stora dag i film så kan ni inte förvänta er detta:
– Spexiga filmeffekter som vi ser överallt ändå
– En hel film i slowmotion med en cheesy kärlekslåt
– Uppställda stela poser

Det ni får är snarare:
– En rå och äkta dokumentär känsla
– En film som visar precis det som hände och kändes där och då
– Annorlunda vinklar och i redigeringen en härlig filmisk och retro-känsla
– En filmare som genuint är där och känner in, som gärna blir er kompis och lyssnar på alla era berättelser

Vem är jag då?

Jo! Jag är Maja. Utbildad och prisbelönt dokumentärfilmare som älskar att få vara kreativ i alla dess former. Att skapa är min stora passion och min meditation där jag blir lugn, men också lite galen eftersom jag alltid har hundrafemtionio idéer i mitt huvud. Men jag genomför dem också, för jag är envis som få.

Jag har bott i Portugal, Costa Rica, Sri Lanka och Kenya. Så med andra ord älskar jag att resa och upptäcka världen. Påvägen någonstans hittade jag vågsurfingen som är en annan stor passion. Jag älskar havet, naturen och att äta chips!

Jag är en introvert extrovert vilket gör att jag fullkomligt älskar att filma bröllop. Jag är sprallig och social, samtidigt som jag älskar att bara observera och smälta in i bakgrunden (eller ibland snarare kryper runt på golvet för att få den där vinkeln) – JA, jag är en såndär som kan råka stirra lite väl länge på folk på stan för att jag snurrar iväg i tankar som ”undra vad hen gör”, ”undra om hen varit kär”, ”undra vad hens historia är”… Men! Det är på så sätt jag skapar. Genom observationerna från vad jag ser men också känner. För mig är det så viktigt att det jag visar är äkta och genuint och just precis vad ni är, vad det nu är.

Vad erbjuder jag då?

Heldag (14-16 timmar)

19 000 kronor
Highlightfilm på cirka 8 minuter.

Halvdag (8-9 timmar)

13 000 kronor

Highlightfilm på cirka 5 minuter.

Det där extra

Vill ni ha alla tal inspelade för sig samt vigseln i sin helhet? För en kostnad på 5000 kronor så får ni även dessa i rörligt material med bra ljudupptagning.

Övrig info:

För att boka Maja hör man av sig till henne direkt: Klicka här!

Leveranstid är 12 veckor.
14 veckor om ni adderar ”det där extra”.
Rese- samt boendekostnader ingår inom Skåne och Hallands län. Boendekostnad ingår även i Stockholms län.

Bröllopsvideografen Maja Karlström