För Fotografer

Workshop “Bli vän med din speedlight”

En introduktionskurs i blixtfoto.

 

Jag har länge funderat på om det finns något som jag kan bidra med för att ge tillbaks till folket i Bröllopsfoto-branschen.

En dag slog det mig att jag faktiskt sitter på en hel del kunskap inom blixtfoto. Kunskap som jag skaffat mig både på bröllopsuppdrag men också inom andra områden, tidigare i karriären!
Jag bestämde mig därför att dra ihop en workshop på ämnet! Jag har blivit så varmt välkomnad i branschen av mina kollegor och förebilder, så nu vill jag ge tillbaks.
Blixtfoto skrämmer ofta bort folk genom en hel del tekniskt snack och matematik. Jag är inte särskilt road av varken tekniksnack eller matematik,
därför kommer denna workshop bestå av en hel del praktik och när vi snackar teknik gör vi det på ett sätt som gör att man faktiskt förstår, utan att få huvudvärk av allt tekniskt mumbo jumbo.

Jag skulle kalla mig själv en “Naturligt ljus-fotograf” och det gör dom flesta andra i detta landet också. Det är den där genuina känslan vi svenska bröllopsfotografer bygger vår verksamhet på!
Men vi bor ju i Sverige. Ljustillgång är verkligen inget man kan lita på, Det känns som att bara ett par Lördagar under sommar ’17 var molnfria!
Jag brukar säga att jag är en fotograf som använder mig av tillgängligt ljus, – Någon gång ibland är min blixt tillgänglig! (totalt snott det från Joe Buissink)
Att på ett naturligt och snyggt sätt skapa en ljussituation där det tillgängliga ljuset är värdelöst kan vara en livräddare.
Det handlar inte om att alltid använda blixt och skapa stela poserade foton. Nej, det handlar om att som professionell arbetande fotograf
kunna lösa alla problem som uppstår och kunna leverera magi oavsett omständigheter.

Planen för dagen är ännu inte helt spikad, men i stora drag kommer vi att både teoretiskt och praktiskt gå igenom följande:
Grunderna i hur och VARFÖR en blixt fungerar.
Vilka tillbehör som finns och hur dom påverkar ljuset.
Olika tekniker och användningsområden med blixten monterad PÅ kameran.
Olika tekniker och användningsområden när blixten inte är på kameran.
Vi lär oss att blanda blixtljus och naturligt ljus.
Vi lär oss att rocka dansgolvs-bilderna på en helt ny nivå.
Skapa en silhuett ( mycket användbart vid nattligt regn)
Fylla ut skuggiga ansikten på ett naturligt sätt med endast speedlighten.
Och mycket mer!

 

Den första workshopen blev en riktig hit och planering för en ny är i full gång! Exakt vilket format, datum, plats osv är ej fastställt.

Om Du är intresserad av att delta och vill bli notifierad innan datumen släpps till alla andra, skicka en rad eller två i formuläret nedan!