För Fotografer

Privatkurs!

”Bli vän med din speedlight”

En introduktionskurs i blixtfoto.

Jag har länge funderat på om det finns något som jag kan bidra med för att ge tillbaks till folket i Bröllopsfoto-branschen.

En dag slog det mig att jag faktiskt sitter på en hel del kunskap inom blixtfoto. Kunskap som jag skaffat mig både på bröllopsuppdrag men också inom andra områden, tidigare i karriären!
Jag bestämde mig för att dela med mig av kunskapen i ämnet! Jag har blivit så varmt välkomnad i branschen av mina kollegor och förebilder, så nu vill jag ge tillbaks.
Blixtfoto skrämmer ofta bort folk genom en hel del tekniskt snack och matematik. Jag är inte särskilt road av varken tekniksnack eller matematik,
därför kommer denna kurs bestå av en hel del praktik och när vi snackar teknik gör vi det på ett sätt som gör att man faktiskt förstår, utan att få huvudvärk av allt tekniskt mumbo jumbo.

Jag skulle kalla mig själv en ”Naturligt ljus-fotograf” och det gör dom flesta andra i detta landet också. Det är den där genuina känslan vi svenska bröllopsfotografer bygger vår verksamhet på!
Men vi bor ju i Sverige. Ljustillgång är verkligen inget man kan lita på, Det känns som att bara ett par Lördagar under sommar ’17 var molnfria!
Jag brukar säga att jag är en fotograf som använder mig av tillgängligt ljus, – Någon gång ibland är min blixt tillgänglig! (totalt snott det från Joe Buissink)
Att på ett naturligt och snyggt sätt skapa en ljussituation där det tillgängliga ljuset är värdelöst kan vara en livräddare.
Det handlar inte om att alltid använda blixt och skapa stela poserade foton. Nej, det handlar om att som professionell arbetande fotograf
kunna lösa alla problem som uppstår och kunna leverera magi oavsett omständigheter.

Jag har valt att göra detta till en 1 on 1 kurs

Det medför många fördelar; Vi kan helt anpassa kursen efter just dina förkunskaper och fokusera på moment som du själv känner skulle vara till störst nytta, Vi kan ta det en tid och plats som passar dig,
Jag kan ge dig min fulla uppmärksamhet och vi ser till att kunskapen verkligen fastnar. Dessutom hinner vi gå igenom mer än vad vi skulle göra på en workshop med många deltagare.

Kursen går till som så att vi ses förslagsvis hemma hos dig, eller någonstans där vi kan arbeta ganska så ostört.
Vi börjar med en genomgång av olika funktioner och hur dom fungerar, därefter kommer vi att successivt praktisera det vi gått igenom, från det grundläggande till mer avancerat.
Om du har någon som kan agera tålmodig modell är det helt klart ett plus, annars får du tåla att fotografera mig 🙂
I slutet av kursen har du en stabil grund att stå på, och även ett gäng tekniker i bagaget som du kan gå rakt ut och skämma bort dina brudpar med!

Vi går bland annat igenom:

Grunderna i hur och VARFÖR en blixt fungerar.
Vilka tillbehör som finns och hur dom påverkar ljuset.
Hur man finner önskad exponering snabbt utan matematik.
Hur man rockar typiska krångliga ljus-scenarion under en bröllopsdag med endast en speedlight.
Vi lär oss att blanda blixtljus och naturligt ljus.
Vi lär oss att rocka dansgolvs-bilderna på en helt ny nivå.
Skapa en silhuett på två olika sätt ( mycket användbart vid nattligt regn)
Fylla ut skuggiga ansikten på ett naturligt sätt med endast speedlighten.
Och mycket mer!

Priset?
2400 + moms

(Förskottsbetalning gäller)

Jag är tillgänglig för att genomföra dessa kurser hela hösten! Vardagskvällar fungerar bäst.

Om Du är intresserad av att ta steget och börja använda den där dyra blixten som bara ligger och tynger ner väskan,
skicka en rad eller två i formuläret nedan!